Wesley Bruines – Business IT Consultant bij a.s.r. verzekeringen

12-12-19

“Het is fijn dat je jezelf kan inschrijven voor de trainingen die aansluiten bij het werk dat je doet”

Wat is je achtergrond qua studie?

Ik ben Wesley Bruines en ik heb HBO ICT gestudeerdIn het derde jaar van deze opleiding moest de keuze gemaakt worden of je verder wilde studeren om echt programmeur te worden of meer de consultant kant op te gaan. Ik heb gekozen voor het laatste. Deze richting heet Business IT Management.  

Welke rol heb jij binnen je afdeling?

Ik ben IT Consultant bij a.s.r. verzekeringen. Om dit simpel uit te leggen: op het moment dat er een wens is vanuit de business voor nieuwe functionaliteit dan ga ik met mijn collega ontwerper die nieuwe functionaliteit ontwerpen zodat de ontwikkelaar het kan gaan bouwen. Dit is allemaal onderdeel van het team Contracten. Dit is het proces wat gefaciliteerd wordt door het systeem.  

Hoe ben je bij ons gekomen en wat is je ervaring tot nu toe?

Ik ben bij Hermes | Partners terecht gekomen door een oud studiegenootje van mij, Aaron de Jong. Hij volgt ook het traineeship bij Hermes | Partners. Ik was druk bezig met solliciteren en hij tipte mij over jullie. Vanwege zijn enthousiasme ben ik dus bij jullie gekomen.  

Wat ik zo fijn vind aan Hermes | Partners is dat alles heel informeel gaat. De huiselijke sfeer op de Maliebaan vond ik meteen heel prettig. Met de mensen die binnenkomen heb je gelijk een babbeltje en mensen zijn super geïnteresseerd. Het voelde heel ongedwongen en relaxed, alsof je bij iemand thuis komtDat zag ik wel zitten. Bij a.s.r. verzekeringen zijn mijn collega’s een stukje ouder dan ik. Daar zat voor mij juist de uitdaging, gezien de grote hoeveelheid kennis daar. Vandaar dat ik uiteindelijk voor Hermes | Partners heb gekozen in combinatie met a.s.r. verzekeringen. Dat was voor mij heel belangrijk. Niet alleen het contact met Hermes | Partners, maar ook de plek waar je terecht komt. Er was dan ook geen twijfel om deel te nemen aan het traineeshipDaarbij komt ook dat ik gelijk het gevoel had dat er serieus met mijn interesse werd omgegaan. Verder ben ik heel blij dat je gewoon wordt neergezet als volwaardig teamlid. Dit maakt dat ik ook heel enthousiast ben over Hermes | Partners.  

Wat vind je van het trainingsprogramma?

Tijdens bijvoorbeeld de trainingen over Agile of de Banking game leer je dingen die je kunt gebruiken binnen het bedrijf. Ook al weet ik door mijn studie al veel van zo’n Agile training, het is toch leuk om zo’n training te volgen en uiteindelijk toe te passen in je werk. Het is fijn dat je je zelf kan inschrijven voor trainingen die aansluiten bij het werk dat je doet. De trainingen heb ik dus als zeer positief ervaren. Bij andere bedrijven gaat bij een traineeship de prioriteit altijd naar het werk dat gedaan moet worden. Dit geldt niet voor Hermes | Partners. Voor hen is het vooral belangrijk dat het Young Professional programma goed staat en dat wij er iets van leren. 

Wat is het belangrijkste aan de begeleiding van je talentmanager?

Een van de redenen dat ik voor Hermes | Partners heb gekozen, is vanwege de talentmanager. Je hebt iemand buiten de organisatie met wie je dingen kan bespreken die je dwarszitten binnen de organisatie. Dit vind ik echt een groot voordeel aan de talentmanager. Ook persoonlijke dingen heb ik goed met Lieke, de talentmanager, kunnen bespreken. Het is gewoon echt fijn als er iemand langskomt en je kan dingen kwijt en alles samenvatten wat er speeltOok geeft ze goede tips waar ik echt wat mee kan.  

Wat maakt Hermes Partners anders dan andere bedrijven in de IT sector?

Iedereen van Hermes | Partners is betrokken. Ik vind dat heel leuk. Wat ik vooral tof vind, is dat we nu een paar keer mee zijn geweest met borrels en andere dingen. De meerwaarde aan het traineeship bij Hermes| Partners is voor mij  wel echt die betrokkenheid.  

Aan wie zou je dit Traineeship aanbevelen?

Ik denk dat het wel duidelijk is hoe enthousiast ik over jullie ben haha! Izou jullie in principe aan iedereen aanbevelen. Het kantoor is wel een beetje ingericht op mensen die houden van gezelligheid en misschien wat meer extroverte mensenMaar eigenlijk maakt het niet echt uit, want je bent er heel vrij in om te kiezen of je naar de activiteiten komt. Buiten dit sociale aspect heb je ook je talentmanager en de trainingen die je inhoudelijk helpen. Het is naar mijn mening gewoon een win-win situatie. Hermes | Partners en a.s.r. profiteren van ons en wij profiteren van Hermes | Partners en a.s.r. Bovendien, zoals ik al zei, heb je net die extra persoon, je talentmanager, die losstaat van de situatie bij a.s.r.  

Deel: