Wat doet Önder Ayan als Business Information Manager?

02-10-18 / Önder Ayan

Önder Ayan, studeerde Business IT & Management en werkt momenteel bij ING als Business Information Manager via het Traineeship Business & IT van Hermes | Partners.

“Na mijn opleiding ICT Beheer ben ik doorgestroomd naar het HBO, waar ik de opleiding Business IT & Management succesvol heb afgerond. Tijdens mijn studie vond ik het vooral leuk dat ik ook meer leerde over de Business kant van de IT-wereld. Ik woon en werk in Amsterdam, in mijn vrije tijd lees ik veel boeken, ik kijk graag voetbal en onderneem veel met vrienden en familie.”

Waarom Önder Ayan koos voor het Traineeship Business & IT van Hermes | Partners?

Er zijn zoveel verschillende Traineeships. Hoe kwam je bij Hermes | Partners terecht. Waarom koos je voor ons Business & IT Traineeship?

“Na eerst genoten te hebben van een lange vakantie ben ik op zoek gegaan naar een baan. Ik heb mijn profiel op LinkedIn aangepast en aangegeven open te staan voor new opportunities. Vrijwel meteen werd ik benaderd door een van de Recruiters van Hermes | Partners. Mijn interesse om bij een bank te gaan werken was er altijd al, dus daar kwam de uitnodiging van Hermes | Partners precies op mijn pad. Want bij banken vinden de grote IT-veranderingen plaats. Daar bevind je je vaak in een internationale omgeving. Dat sprak me dus gelijk aan!

Ik mocht meteen op sollicitatiegesprek komen en er was gelijk een hele leuke klik met Hermes | Partners. Er was tijd voor mij, er was persoonlijke aandacht! Ik had echt het gevoel dat ze met mij mee dachten. Om te bekijken wat ik graag wil in de toekomst.

Met welk project Önder Ayan zich bezighoudt?

“Ik ben inmiddels ruim 9 maanden werkzaam als Business Information manager bij ING via het Traineeship Business & IT van Hermes | Partners. Ik begin mijn dag met een kop koffie en check dan gelijk onze inbox. Hierin zie ik of er incidenten gemeld zijn. Als dat zo is maak ik hier een ticket voor aan en maak een story. Vervolgens kijk ik eerst of ik de melding zelf kan oplossen, als dat niet zo is ga ik bij mijn collega’s langs om het incident te melden. Om 10.00 uur hebben we altijd een daily stand-up. Hierin bespreken we wat er gisteren is gebeurd en hoe het met de voortgang van onze projecten gaat. Vervolgens ga ik verder aan de slag met een van mijn projecten. Hiervoor ga ik de wensen en eisen ophalen bij de business. Ik ga hierover het gesprek aan. Daarna maak ik een vertaalslag richting IT en koppel dit terug naar de Developers.

Kennis op doen is een must!

“In mijn vrije tijd ben ik bezig om mijn kennis van programmeren verder te ontwikkelen. Op die manier hoop ik mezelf meer kennis bij te brengen van mijn eigen vakgebied van  IT en Data. Verder lees ik veel op internet en binnen ons team praten we er over.”

Hoe begeleid Hermes | Partners je bij je persoonlijke ontwikkeling?

“Ik ben heel blij met mijn Talentmanager. Ik kan alles met haar bespreken. Ze komt 1 keer per maand bij mij op kantoor langs, dit vind ik echt van toegevoegde waarde. Verder vind ik de trainingen die ik krijg aangeboden heel fijn, hierdoor krijg ik zowel op persoonlijk vlak als in mijn vakgebied de ruimte om me verder te ontwikkelen.”

Welke professionele ambities heeft Önder?

“Komend jaar wil ik graag mijn vaardigheden in business analyse en programmeren verder ontwikkelen. Ik wil verder veel projecten doen en vooral ook internationale projecten oppakken.”

“Gewoon gaan voor het Traineeship Business & IT!  Hermes | Partners heeft superleuke opdrachtgevers waar je veel kunt leren!”

Bekijk welke vacatures er momenteel zijn!

 

Deel:

Terug naar blogs