Trainingsprogramma jaar 1

Tijdens het trainingsprogramma jaar 1 van het Traineeship Business & IT volg je zowel inhoudelijke trainingen als trainingen gericht op je persoonlijke ontwikkeling. Deze Personal Leaderschip trainingen vinden plaats bij ons op kantoor in Utrecht en zijn onderdeel van het IT-traineeship. Daarnaast ga je met alle young professionals één keer per jaar op weekend!

”Mijn talentmanager laat mij nadenken over waar ik naar toe wil” – Micha Kemeling

Trainingen Personal Leadership jaar 1

In het eerste jaar start je samen met een groep andere young professionals een reeks trainingsavonden. Dit trainingsprogramma van jaar 1 wordt opgedeeld in vier fases:

  1. Get started​ 
  2. Get things done 
  3. Leaving your comfortzone
  4. Personal Branding​​
OnderwerpToelichting
Get started
Introductiemiddag incl. training Werken in TeamsNaast praktische tips en een kennismaking met de organisatie geven we je inzicht in teamrollen en de essentie van teamdynamiek, o.a. aan de hand van de theorie van Belbin.
Banking Game Ervaar hoe het is om onderdeel te zijn van een Management Team van een bank. Samen met je collega's ga je een bank besturen en diverse uitdagende scenario's tegenkomen waarin strategische keuzes gemaakt moeten worden.
Get things done
Stakeholdermanagement Leer hoe je verwachtingen en belangen van alle betrokkenen en belanghebbenden bij een project of een bedrijf in goede banen laat leiden.
Agile Way of WorkingTijdens een interactieve avond ga je aan de slag met verschillende projectmanagement vormen. Agile, SCRUM en LEAN management komen aan bod.
Mentale weerbaarheidIn deze training leer je enerzijds wat jouw stressfactoren en uitdagingen zijn, maar vooral hoe je hier het beste mee om kan gaan.
Leaving your comfortzone
MBTI feedbacksessieBewustwording, verbeteren van samenwerking, onderling begrip vergroten en ergernissen voorkomen kan aan de hand van MBTI.
Weekend YPPLaat je een weekend lang verrassen door leerzame maar onverwachtse situaties, veel lol, gezelligheid en unieke ervaringen. Samen met 30 andere Young Professionals ga je een onvergetelijk weekend tegemoet.
Personal Branding​​
Training Personal Branding In deze training werk je eerst en vooral aan het helder onderscheiden van wie jij bent en wat jouw talenten eigenlijk zijn, om daarna jouw talenten in een Personal Brand te vertalen.
The Stage is YoursSamen met enkele andere Young Professionals ga je naar eigen inzicht, kennis en kunde een training/workshop organiseren voor 10 andere Young Professionals.
‘Promotiegesprek’ op kantoorOm te vieren dat je na een jaar in dienst treedt bij de opdrachtgever willen we graag met jou stilstaan bij een geweldig en leerzaam jaar! In een Persoonlijke Pitch voor ons Business Team vertel je ons meer over je leermomenten, onvergetelijke momenten, pieken en dalen maar vieren we vooral jouw groei!

Facultatieve trainingen trainingsjaar 1

Naast de verplichte trainingen krijg je ook regelmatig een uitnodiging voor facultatieve trainingen, zoals:

  • Visual Basics for application (VBA) – Bedoeld voor gevorderde Excel-gebruikers die de programmeertaal willen gebruiken om zelf macro’s in Excel te schrijven om zo Excel-functionaliteiten aan te passen, uit te breiden en/of handelingen te automatiseren
  • Themasessies – Over huidige ontwikkelingen in de markt of de veranderende wet- en regelgeving
  • Machine Learning – De basics van Machine Learning, praktijkvoorbeelden en de mogelijkheden in de financiële wereld
  • Blockchain – Wanneer maak je gebruik van blockchain, wat is het precies en hoe het kan bijdragen aan een betere wereld?

Online Academy

Gedurende het Traineeship Business & IT krijg je onbeperkt toegang tot onze Online Academy – een online leerportaal. Hier volg je trainingen en webinars die aansluiten bij jouw ontwikkeling. Zoals Big Data, Fintech, Programmeren met Java, JavaScript, Python en C#. Machine Learning en alles wat je wilt weten over Artificial Intelligence. Maar ook Agile, SCRUM,  Lean Six Sigma en Algemeen Opleiding Bank/Verzekeringsbedrijf.

Inhoudelijke opleidingen

Als er naast het aanbod van trainingsjaar 1 en de Online Academy nog aanvullende kennis nodig is, bekijk je samen met je talentmanager naar een opleiding op maat.  

Meer weten over trainingsprogramma jaar 2

Terug naar het trainings- en opleidingsprogramma