Traineeship Business-IT

In het Traineeship Business-IT ben je als Trainee IT onderdeel van ons Young Professional Programma. Werken en tegelijkertijd nog even doorleren. Dé start van een interessante reis! Je vult zelf je “rugzak voor vertrek”. Wij helpen je graag met het aanvullen van die rugzak door het aanbieden van een prachtig IT-opleidingsprogramma.

IT’s your journey!

In het een- of tweejarig Traineeship Business & IT ga je aan de slag bij een van de opdrachtgevers uit ons netwerk in de financiële dienstverlening. Je vervult bijvoorbeeld een van onderstaande functies:

 • JAVA Development Engineer / DevOps Engineer
 • Business-Data Analist
 • Business Information Manager
 • Junior Financial Application Manager
 • Artificial Intelligence (AI) Consultant

Waar jij start met het Traineeship Business-IT?

De eerste 12 of 24 maanden treed je in dienst bij Hermes | Partners: een jonge en ambitieuze organisatie in Utrecht. Gedurende deze maanden werk je bij een van onze opdrachtgevers, voornamelijk banken en verzekeraars.

Wat betekent dit concreet?

 • Solliciteer op de vacature Frontoffice Webapplicaties Tester bij Hermes PartnersOnbeperkte toegang tot Online Academy – een online leerportaal van de NCOI, waar je trainingen en webinars kunt volgen die aansluiten bij jouw eigen ontwikkeling met o.a. Algemeen Opleiding Bank-/Verzekeringsbedrijf, Agile, SCRUM, Lean Six Sigma, Big Data, Fintech, Machine Learning.   
 • Persoonlijke en intensieve begeleiding door een Talentmanager van Hermes | Partners. Tijdens de maandelijkse coachingsgesprekken bespreek je onder andere je project en persoonlijke ontwikkeling
 • Uitgebreid opleidingsprogramma. Gericht op kennis, persoonlijke vaardigheden en jouw eigen ontwikkeling, aansluitend bij jouw vakgebied
 • Coaching en begeleiding vanuit de opdrachtgever op het gebied van inhoudelijke kennis 
 • Begeleiding bij een persoonlijk vitaliteitsprogramma door onze vitaliteitscoach. Met persoonlijke sport- en dieetwensen, deelname aan hardloopclinics en wekelijkse bootcampsessies bij ons op kantoor
 • En jaarlijks een weekend weg met alle young professionals van het Traineeship Business & IT

Aan het einde van het IT traineeship heb je een mooie vervolgstap in het vooruitzicht; een vaste baan bij de opdrachtgever!

We gaan samen in gesprek om erachter te komen welke organisatie en welke opdracht het beste bij je past. Daar start de zoektocht naar de beste vacature of opdracht voor jou.

Benieuwd welke IT vacatures we hebben?

it-traineeOpleidingsprogramma van het traineeship

Het opleidingsprogramma dat je als Trainee IT volgt is erg divers. Een deel van de trainingen is gericht op je inhoudelijke ontwikkeling, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan NIBE (bank-, effecten-, of verzekeringsbedrijf) en trainingen op het gebied van projectmanagement, specifieke programmeertalen en scrum/agile.

Daarnaast bieden we je allerlei trainingen aan op het gebied van softskills. Op die manier komt ook je persoonlijke ontwikkeling aan bod. Zo word je bijvoorbeeld getraind in het omgaan met weerstand, het geven van feedback en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. 

Daarnaast kan je wanneer je maar wilt via onze Online Academy (online leerportaal van de NCOI) verschillende trainingen en webinars volgen. Je kan zelf bekijken welke onderwerpen aansluiten bij je persoonlijke groeipad.

Lees meer over het opleidingsprogramma:

Trainingsprogramma jaar 1Trainingsprogramma jaar 2

Benieuwd naar ervaringen over het Traineeship Business & IT?

Bekijk ervaringen


traineeship recruiter Stijn Maier“Ik vertel je graag welke mogelijkheden er zijn bij Hermes | Partners, bel me gerust eens voor een kop koffie!”
Stijn Maier

T: 030 – 711 57 78
E: stijn@hermespartners.nl