Roy Broeren – Alumnus

16-05-18 / Roy Broeren

”Het is een jong en enthousiast bedrijf, met persoonlijke benadering en oprechte interesse.”

Roy Broeren_ Young Professional Programma Hermes Partners Young Professional Programma van Hermes | Partners - Operations Specialist bij ING Wholesale BankingRoy Broeren (27 jaar) werkt sinds augustus 2017 via het Young Professional Programma van Hermes | Partners als Operations Specialist bij ING Wholesale Banking. Daar werkt hij binnen het Centre of Excellence Reconciliations team. Roy heeft Technische Bestuurskunde gestudeerd (Bachelor) in Delft  en heeft vervolgens in Amsterdam de Master Strategy & Organization afgerond.

 


Welke rol vervul je binnen ING?

“Het Center of Excellence team is gevestigd op het hoofdkantoor van ING in Amsterdam en is verantwoordelijk voor de ‘operational excellence’ van de globale hubs (in Bratislava en Manila). Als Operations Specialist ben ik verantwoordelijk voor het reconciliatie proces van de Profit & Loss (P&L) van de trades die de handelaren van ING hebben gedaan binnen de Financiële Markten. Allerlei financiële producten komen hier dan ook voorbij: bonds, interest rate derivatives, foreign exchange, money markets, equity.

Vanuit Finance en de Market Risk afdelingen wordt de Profit & Loss berekend over deze trades. Echter, zij gebruiken hier weer hun eigen systemen voor. Aan ons de taak om te controleren of de gegevens in de verschillende systemen met elkaar matchen. Door root cause analysis uit te voeren is ons team in staat om prioriteit te geven aan change management, wat nodig is om ons doel, operational excellence, te bereiken.

Naast de kant van de Financiële Markten, zijn er nog veel meer takken van sport waar we bij betrokken zijn. Zo is er een paar maanden terug een groot project ‘live’ gegaan waarbij de hele set-up van het betalingsverkeer van de entiteit van ING in Bulgarije is veranderd. Ik ben namens ons team verantwoordelijk. Leuke bijkomstigheid is dat ik volgende week een week naar het hoofdkantoor van ING in Bulgarije, Sofia ga voor dit project!”


Wat vind je van het recruitment proces van Hermes | Partners?

Via LinkedIn en magnet.me kreeg ik wekelijks een aantal berichten van recruiters. Omdat ik een brede interesse heb en ook nog steeds niet precies wist wat ik wilde ben ik bij verschillende organisaties op gesprek geweest. Eén daarvan was Hermes | Partners. Tijdens het kennismakingsgesprek was ik erg op mijn gemak en ik kreeg ook het gevoel dat ze oprecht interesse had in wie ik was en wat ik wilde. Zij is daarna op zoek gegaan naar opdrachten die bij me zouden passen.

De eerste opdracht was helaas geen succes. Ondertussen was ik ook bij andere partijen al door een aantal selectierondes heen. Desondanks bleef Hermes | Partners contact met me houden en zoeken naar opdrachten die bij mijn profiel paste. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat ik via Hermes | Partners bij ING werk. Dit is denk ik een mooi voorbeeld van de persoonlijke benadering van Hermes | Partners en de moeite die ze voor hun Young Professionals doen.”


Wat is je mening over het opleidingstraject?

“Het leukste vond  ik dat ik eens in de paar weken weer de andere Young Professionals zag. Zij werken bij allerlei andere financiële instellingen; zo konden we onze ervaringen uitwisselen. Daarnaast krijg je nuttige tips van de consultants die de trainingen geven, voornamelijk over hoe de theorie in de praktijk werkt.”


Hoe zou je andere, nieuwe Young Professionals willen enthousiasmeren om via Hermes | Partners deel te nemen aan het Young Professional Programma?

“Omdat je net begint aan je eerste echte baan en je weinig ervaring hebt is het fijn om goede begeleiding te krijgen. Hermes | Partners biedt deze begeleiding en zorgt dat je nadenkt over je carrière en de juiste keuzes maakt. Het is een jong en enthousiast bedrijf, met persoonlijke benadering en oprechte interesse.”


 

 

Terug naar reviews 

 

Deel: