Micha Kemeling – Alumnus

15-05-18

”Mijn talentmanager laat mij nadenken over waar ik naar toe wil”

Micha Kemeling is sinds april 2017 werkzaam via Hermes | Partners bij ING als Junior DevOps Engineer in het BOTS (Back Office Trader System) team op de afdeling Wholesale Banking. Hij houdt zich voornamelijk bezig met Development en Operations. 

Hoe ben je met Hermes | Partners in contact gekomen?

Het eerste wat er in Micha opkwam na het behalen van zijn MSc was niet ‘werk zoeken’ maar reizen. Vijf maanden later was hij weer terug in Nederland en begon hij de zoektocht naar een mooie uitdaging. Via een update op zijn LinkedIn profiel werd hij benaderd door één van de Recruitment Consultants van Hermes | Partners.

“Als IT’er krijg je elke week wel een (veelal generiek) bericht via LinkedIn van een recruiter met ‘de perfecte aanbieding’. Je kan dan bij ‘een grote werkgever in de randstad’ aan de bak. Hier werp je een korte blik op en meestal doe je er weinig mee. Uit het bericht van Hermes | Partners bleek dat ze in ieder geval naar mijn profiel hadden gekeken. De beschrijving van de opdracht leek me interessant, dus ik heb op het bericht gereageerd. Na een gezellig eerste kennismakingsgesprek kreeg ik er een goed gevoel bij.”

Na een sollicitatietraining, kennismakingsgesprek en een in-depth sollicitatie kon Micha aan de slag bij het BOTS team.”Ik kreeg zelfs binnen een paar uur na mijn laatste gesprek bij de ING te horen dat ze me een aanbod deden.”


Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

“Voordat ik begon aan het opleidingstraject vroeg ik me af of zo’n traject nuttig zou zijn. Toen ik de eerste training had gevolgd, Working in Teams, had ik eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten. Ik sport al jaren op teambasis, werk al jaren in teams (studie en werk), dus wat kan ik nou nog meer leren? Nou, best veel! De training gaf me meer inzicht in hoe ik mijzelf binnen een team plaats, over de verschillende fases die een team kan doorlopen en hoe je om moet gaan met tegengas binnen het team. Ik heb met zeer veel genoegen de rest van het opleidingstraject gevolgd!”


Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager?

“Ik was zeer tevreden met mijn Talentmanager. Ze heeft me aan het werk gezet met allemaal documenten die ik moest schrijven, zoals een Persoonlijk Project Plan en een Persoonlijk Ontwikkel Plan. Deze bespraken we vervolgens tijdens ons maandelijks coachingsgesprek. Tijdens dat gesprek laat ze me nadenken over hoe ik kon komen tot waar ik wilde komen. Deze gesprekken waren altijd gezellig en ik merkte dat we soms ons best moeten doen om niet af te dwalen van het daadwerkelijke doel van het gesprek. Toch was elk gesprek nuttig; ik leerde meer over mezelf en er kwamen handige tips uit.”


Wat doe je eigenlijk binnen de ING?

“Ik zit bij het BOTS (Back Office Trader System) team binnen Wholesale Banking bij de ING. Zie BOTS als een digitaal distributiecentrum, waar we van verschillende partijen trades binnen krijgen. Deze verwerken we en sturen we door naar andere partijen. BOTS zorgt er verder voor dat er rapporten gecreëerd worden die gebruikt worden voor o.a. reconcilliaties. Ik ben een (junior) DevOps Engineer, wat inhoudt dat ik zowel Development werk doe als Operations, oftewel zorg dat alles blijft draaien.

We werken via het Agile principe, wat ik heerlijk vind werken. We maken elke twee weken een planning voor wat we de komende tijd gaan doen. Zo weten we precies wat we moeten doen, maar blijft er toch voldoende afwisseling in het werk. Het werk beslaat een groot deel van de facetten binnen de IT; de ene sprint zit ik wat shell-scripts te tikken, de sprint erna ben ik een nieuwe interface aan het opzetten met een ander team en weer een sprint later ben ik met een system architect onze IT architectuur aan het bespreken.”

Micha geeft aan dat het werk niet altijd direct IT-gerelateerd is. “We zijn nu bezig om onze risk-documentatie te vernieuwen, en zo aan te tonen dat we binnen de afdeling ‘In Control’ en ‘Effective’ zijn. Dit betekent dat we de correcte procedures hebben gedefinieerd, deze correct navolgen en onze architectuur voldoet aan de gestelde eisen. Dit is misschien niet het leukste werk, maar het zorgt er wel voor dat ik een andere blik werp op onze systemen en de onderliggende infrastructuur.”


Terug naar Reviews

Deel: