Carlin Verweijen – Alumnus

16-05-18

”Het is een mooie kans om binnen een corporate organisatie terecht te komen.”

Carlin Verweijen Hermes | PartnersCarlin Verweijen is 25 jaar en komt oorspronkelijk uit Laren en woont nu zo’n zes jaar in Amsterdam. Ze heeft Bedrijfskunde en Master Information & Knowledge Management behaald aan de Vrije Universiteit.


Waar werk je en wat is je functie?

Ik werk als IT Development Engineer bij ABN AMRO. Binnen IT Solutions val ik onder de afdeling Enterprise Data & Analytics. Ik ben onderdeel van een scrum team. Dit houdt in dat elk teamlid over een andere discipline beschikt. Ik heb een business achtergrond, waarbij ik de vertaling van business naar IT maak en andersom. Ik ben mij verder aan het ontwikkelen op technisch vlak, zoals SQL, Python, maar ook Elastic Search en Hadoop.


Kan je iets vertellen over je project binnen ABN AMRO?

Mijn team ontwikkelt een compleet nieuwe data omgeving voor de business. De klant is voornamelijk Compliance, Non-financial Risk en Finance. Dit valt samen onder de naam NFR (Non-financial Risk) Data Lake. De aanleiding voor het project van is de Future Stake Architecture van ABN AMRO. Binnen de omgeving gaat het om het integreren en verwerken van data op basis van business vereisten. Het doel van de nieuwe omgeving is om big data te kunnen ondersteunen en de business te ondersteunen bij het maken van analyses en data science projecten.


Kan je iets vertellen over het recruitment proces van Hermes | Partners?

Na het gesprek via LinkedIn ben ik binnen een week op het eerste gesprek geweest. Vanaf toen ging het heel snel en binnen twee weken werd mij de baan aangeboden. Door de recruiter ben ik goed ondersteund met de voorbereiding voor de gesprekken. Het traject werd in goede banen geleid, waardoor ik mij optimaal op de inhoud kon focussen.


Hoe ervaar je de begeleiding van de Talentmanager van Hermes | Partners?

De begeleiding heb ik als erg fijn ervaren. Ik had elke maand een coachingsgesprek met mijn Talentmanager.


Hoe kijk je aan tegen het opleidingstraject?

Het opleidingstraject bevat 10 trainingen  die verspreid zijn over 1 jaar. Van soft skills tot en met inleiding tot risk management. Het is handig om te volgen omdat je met andere Young Professionals buiten je werk om ervaringen kan delen.


Hoe zou je Hermes | Partners omschrijven aan mensen die het bedrijf niet kennen?

”Een fijn en toegankelijk bedrijf dat een informele sfeer kant kent maar erg professioneel handelt.”


Hoe zou je andere, nieuwe young professionals willen enthousiasmeren om via Hermes | Partners deel te nemen aan het Young Professional Programma?  

”Het is een mooie kans om binnen een corporate organisatie terecht te komen op een functie waarbij je echt skills leert en diep in de stof duikt. Als je van plan bent om jezelf echt te ontwikkelen op een IT/business vakgebied is zo’n programma een zeer goede aanrader.”

 

Terug naar reviews 

Deel: