Terugblik op het inhouse event van 27 februari

06-03-20 / Sara Pouwels

Vorige week donderdag, op 27 februari, organiseerden wij een inhouse event bij ons op kantoor in Utrecht! Een kennismaking met ons kantoor en onze collega’s, waarin we de young professionals in één middag hebben laten zien hoe het is om te werken bij Hermes | Partners. We vertelden ze alles over het traineeship, de begeleiding van de talentmanager en wat we doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Young Professionals aan het woord

Om de deelnemers een goed beeld te geven van het traineeship, vertelden twee van onze young professionals over hun project en ervaringen. Wie kan er nou beter vertellen over het traineeship dan de young professionals zelf? Patryk startte met zijn presentatie waarin hij de deelnemers vertelde over het project dat hij doet bij de ING en wat zijn werkzaamheden als Ops Engineer zijn. Ook deelde hij zijn ervaringen met de trainingen en vertelde hij over hoe hij met een achtergrond in Business & IT terecht is gekomen bij een functie als Ops Engineer.

Daarna was het woord aan Brechje! Brechje is pas net gestart met het traineeship dus kon veel vertellen over het proces van het zoeken naar een baan, welke rol Hermes | Partners daarin heeft gespeeld en waarom ze uit eindelijk voor deze baan heeft gekozen. Ook vertelde ze over haar werkzaamheden als Data Specialist bij de ABN AMRO.

Speeddates

Na afloop van de presentaties gingen we speeddaten! Tijdens de speeddates kregen de potentiële young professionals de mogelijkheid om al hun vragen te stellen, over het traineeship, het trainingsprogramma, over de extra’s en alles wat ze maar konden bedenken. In drie rondes van acht minuten hebben we elkaar beter leren kennen en hebben de deelnemers ons het hemd van het lijf gevraagd.

Talentmanagement

Tot slot kregen de deelnemers een workshop van talentmanager Judy. De workshop begon met informatie over de begeleiding van een talentmanager, want wat houdt dat precies in? Als je start met een traineeship bij Hermes | Partners krijg je een persoonlijke talentmanager. Samen gaan jullie op zoek naar wat jou helpt om een vliegende start te maken in je nieuwe rol én hoe je je eigen ontwikkeling kan waarborgen in de toekomst. Tijdens de maandelijkse persoonlijke contactmomenten met je coach komen er meerdere onderwerpen aan bod, zoals persoonlijke ontwikkeling, je project en evaluatie en monitoring. Daarnaast betrekken we de klant/jouw manager bij jou traject om zo de focus op hard en softskills mee te nemen in dit plan.

Vervolgens gingen de deelnemers praktisch aan de slag met een training werken in teams, die inzicht gaf in teamrollen en de essentie van teamdynamiek.

Pizza en borrel

We hebben het inhouse event afgesloten met pizza en een borrel. Tijdens het eten konden de deelnemers met elkaar en met ons napraten. Wij kijken terug op een heel geslaagd event!

En nu?

Wij houden contact met de deelnemers in verband met de mogelijkheden die wij voor ze hebben. Met de nog studerende deelnemers zullen wij het contact warm houden. Natuurlijk helpen we ook hen graag met hun zoektocht naar de ideale baan. Daarnaast hebben we veel positieve reacties ontvangen. Kortom, het was een enorm geslaagde dag en we hopen jou graag te zien op ons volgende inhouse event. Kom je liever langs voor een kop koffie bij ons op kantoor? Neem dan contact op met Sara!

inhouse-event-27-feb

Deel:

Terug naar blogs