MVO

Hermes | Partners vindt het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit structureel door steun te geven aan Tika Foundation (projecten voor kansarme kinderen in Nepal). Daarnaast bepalen medewerkers van Hermes | Partners jaarlijks welke goede doelen we nog meer ondersteunen met een financiële bijdrage.

Tika Foundation: een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is een prachtig land met prachtige kleuren, maar Nepal is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Nepal is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht. Alleen al in de hoofdstad leven ongeveer 12.000 wezen op straat.

Tika Foundation Hermes PartnersDe projecten die Tika Foundation opzet in Nepal en financiert hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. De werkwijze om dit doel te bereiken is gebaseerd op de volgende kernwaarden:
➟ Duurzaamheid
➟ Transparantie
➟ Professionaliteit
➟ Continuïteit
➟ Local ownership

Medewerkers en maatschappelijke betrokkenheid

Het personeel van Hermes | Partners kan jaarlijks een goed doel indienen die we financieel gaan steunen. Dit kan een doel zijn waar ze zich persoonlijk betrokken bij voelen, waar ze vrijwilliger zijn, etc. De medewerkers mogen stemmen op de voorgedragen goede doelen. De twee goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een donatie. In 2017 waren er maar liefst zes goede doelen, die allemaal een financiële vergoeding kregen:

In 2016 waren de goede doelen Stichting Vlinderkind en Stichting Jarige Job.

Andere maatschappelijke projecten van Hermes | Partners

Onze medewerkers zijn erg betrokken bij ons bedrijf en als bedrijf zijn wij ook zeer betrokken bij onze medewerkers en bij hun welzijn. Wekelijks ontvangen wij op kantoor bijvoorbeeld 2 fruitmanden van Fruitful Office.  In samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika.

Met onze Join the Pipe waterflessen dragen we bij aan het besparen op plastic wegwerp flessen én wordt er tegelijkertijd per waterfles die wij uitdelen één fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Voor de allerarmste kinderen waar op school geen water of goede sanitaire voorzieningen zijn en kinderen uit hun hand drinken, is een drinkfles een effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Join the Pipe is de eerste community van kraanwater drinkers met als droom een eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld.

Benieuwd wie er werken bij Hermes | Partners?

Bekijk ons team!