Onze maatschappelijke betrokkenheid

Voor Hermes | Partners is maatschappelijke betrokkenheid heel belangrijk. Wij vieren binnen onze organisatie successen, maar deze successen worden pas echt een succes als je dit kan delen met anderen. Dit doen we met mensen in de samenleving die het wat minder goed hebben getroffen qua (kans op) succes in hun leven, opleiding of carrière. Want van delen worden wij pas echt blij.

Care & Share Programma van Hermes | Partners

Het Care & Share Programma van Hermes | Partners draagt bij aan onze maatschappelijke betrokkenheid en zorgt ervoor dat wij vanuit een veilige basis delen wat wij hebben. Dit kan een collega van het Recruitment team zijn die tijd en kennis investeert in een sollicitatietraining van een vluchteling of een collega die sponsoring zoekt voor een sportteam. Het programma is opgezet om medewerkers vanuit intrinsieke motivatie iets te laten betekenen voor andere mensen of goede doelen.

MVO-Solid-Professionals

Tika Foundation: een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Voor elke ‘persoon die wij blij maken met een nieuwe baan’ doen wij een donatie aan Tika Foundation, waar een kansarm kind in Nepal een half jaar van naar school kan. Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is namelijk een prachtig land, maar het is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Het land is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht.

Investeren in onze eigen medewerkers als onderdeel van succes

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. We investeren als organisatie veel in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen en de bootcamps in de gym in de achtertuin.  Of de maandelijkse yogalessen, de mogelijkheden voor de bedrijfshockey competitie of de Singelloop in Utrecht.

Het isFruitful Office logo  niet voldoende om alleen te investeren in sport, maar ook in voeding. Op het kantoor zorgen we ervoor dat het aan niets ontbreekt. Met in ieder geval fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu. En in samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika. Onze gezonde lunch op kantoor wordt verzorgd door de Buurtboer.

Ook kiest Hermes | Partners voor “eerlijke koffie”Logo-80-days-solid-professionals van 80 Days​80 Days is een bedrijf wat koffiebonen direct van lokale boeren in Nepal koopt. Op deze manier neemt 80 Days de tussenschakels uit de keten weg en krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor hun bonen. Hierdoor werken we mee aan betere leef en werkomstandigheden voor boeren in Nepal. De vele kopjes koffie die wij dagelijks wegdrinken zijn daardoor niet alleen “eerlijk”, maar ook heel erg lekker!

Zo vinden wij het ook belangrijk om de ontwikkeling van onze medewerkers op intellectueel gebied te stimuleren. Hermes | Partners biedt haar medewerkers een jaarlijks boekenbudget aan bij Youbedo. Medewerkers zoeken zelf boeken uit die hen inspireren of die zij nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door bij YouBeDo een boek aan te schaffen steun je met 10% van je aankoopbedrag een goed doel naar keuze.

Hermes | Partners bedrijfsfietsen

Vanaf nu zie je ons in Utrecht fietsen op onze bedrijfsfietsen die zijn gemaakt door BrandBikes. De fietsen zorgen voor directe herkenbaarheid in het Utrechtse straatbeeld. De bedrijfsfietsen zullen worden ingezet voor afspraken in de buurt en voor het pendelen naar bijvoorbeeld de supermarkt. De fietsen zijn gepoedercoat in de PI Almere en de assemblage is gedaan door deelnemers van 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. Dit is een mooie manier om bij te dragen aan sociaal maatschappelijk projecten.

brandbikes-hermes-partners

Wat doet Hermes | Partners nog meer aan maatschappelijke betrokkenheid?

Succes in onze samenleving heeft ook een keerzijde. In deze tijd van vervuiling en global warming vinden wij het als Hermes | Partners belangrijk ook op dat vlak onze verantwoordelijkheid te nemen, zodat toekomstige generaties ook kans op succes hebben. Dit doen we door afval te scheiden, zoveel mogelijk paperless te werken, ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken en vaker voor fiets en/of OV te kiezen.

MVO van Hermes | Partners van de afgelopen jaren

Daarnaast was er elk jaar de mogelijkheid voor alle medewerkers van Solid professionals om zelf een goed doel in te dienen. Iets waar men zich persoonlijk betrokken bij voelen, waar ze vrijwilliger waren, etc. Tijdens een pitch mogen medewerkers uit de doeken doen waarom dit goede doel zo van belang is om te steunen. Iedereen binnen de organisatie mag meestemmen en de goede doelen met de meeste stemmen ontvangen dat jaar een donatie.
In ons jubileumjaar 2017 waren er maar liefst zes goede doelen, die allemaal een financiële vergoeding kregen:

Stichting Vlinderkind

Vlinderkind Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Deze stichting heeft als doel om onderzoek naar de genezing van Epidermolysis Bullosa (EB) financieel te ondersteunen. EB (ook wel vlinderziekte genoemd) is een groep erfelijke, nog ongeneeslijke, huidaandoeningen. Naast financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek zet deze stichting zich met hart en ziel in om een leven met EB draagbaar te maken.

Stichting Present

Stichting Present - Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Stichting Present. Stichting Present gelooft namelijk dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving, maar vaak een verbindende schakel missen. Present wil die schakel zijn en biedt de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Meer weten over Stichting Present Utrecht.

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS NEderland - Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.

Oudezijds 100

Oudezijds 100 Een van de winnaars van de Goede Doelen Pitch van Solid Professionals van 2017-2018

Oudezijds 100 is een leefgemeenschap die in de binnenstad van Amsterdam een gastvrij thuis biedt. Deze organisatie biedt concreet hulp door inloop, begeleid wonen, maatschappelijk werk en medische zorg voor onverzekerden en werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De woongemeenschap functioneert hierin als ‘groot gezin’ en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt.

2TimesDutch Foundation

2TimesDutch Foundation Is een foundation ontstaan uit de behoefte om iets voor de hulpbehoevenden, met name kinderen, te doen in Marokko op een vertrouwde & transparante manier. Alle projecten die 2TimesDutch Foundation ondersteunt ontvangen geen subsidie van de overheid. Alles verloopt via social media, binnen 3 maanden is de Facebookpagina uitgegroeid tot bijna 1000 leden. En er komen elke dag nieuwe leden bij. De invulling voor elk project wordt samen met de leden bepaald.

Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis

Stichting-Vrienden-van-het-Dijkhuis-MVO-Hermes-partnersStichting Vrienden van ’t Dijkhuis biedt onderdak en veiligheid voor alle jonge moeders, zwangere vrouwen en kinderen.

Benieuwd wie er werken bij Hermes | Partners?

Bekijk ons team!