MVO

Hermes | Partners is onderdeel van de Solid Professionals Groep.

Hermes | Partners vindt het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Wij doen dit structureel door steun te geven aan Tika Foundation (projecten voor kansarme kinderen in Nepal).

Het personeel van Hermes | Partners kan jaarlijks een goed doel indienen die we financieel gaan steunen. Dit kan een doel zijn waar ze zich persoonlijk betrokken bij voelen, waar ze vrijwilliger zijn, etc. De medewerkers mogen stemmen op de voorgedragen goede doelen. De tweede goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een donatie. In 2016 was dit Stichting Vlinderkind en Stichting Jarige Job.

Een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is een prachtig land met prachtige kleuren, maar Nepal is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Nepal is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht. Alleen al in de hoofdstad leven ongeveer 12.000 wezen op straat.

Tika Foundation Hermes PartnersDe projecten die Tika Foundation opzet in Nepal en financiert hebben een aantal zaken gemeen. Allereerst het hoofddoel: het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in Nepal. De werkwijze om dit doel te bereiken is gebaseerd op de volgende kernwaarden:
➟ Duurzaamheid
➟ Transparantie
➟ Professionaliteit
➟ Continuïteit
➟ Local ownership

Stichting Vlinderkind

Stichting Vlinderkind is ontstaan door de bundeling van verschillende individuele initiatieven met als gezamenlijke doel om onderzoek naar de genezing van Epidermolysis Bullosa (EB) financieel te ondersteunen. EB (ook wel vlinderziekte genoemd) is een groep erfelijke, nog ongeneeslijke, huidaandoeningen. Naast financiële steun voor wetenschappelijk onderzoek zet deze stichting zich met hart en ziel in om een leven met EB draagbaar te maken. Daarbij heeft de Stichting Vlinderkind als doel om de naamsbekendheid en bewustwording van EB te vergroten.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job maakt het mogelijk dat Nederlandse kinderen uit gezinnen waar grote armoede heerst, een onbezorgde verjaardag kunnen vieren. Met alle ellende in de wereld vergeten mensen wel eens dat er ook veel stil(ler) leed dicht(er) bij huis is.

Medewerkers

Onze medewerkers zijn erg betrokken bij ons bedrijf en als bedrijf zijn wij ook zeer betrokken bij onze medewerkers en bij hun welzijn. Wekelijks ontvangen wij op kantoor bijvoorbeeld 2 fruitmanden van Fruitful Office. Met onze Join the Pipe waterflessen dragen we bij aan het besparen op plastic wegwerp flessen én wordt er tegelijkertijd per waterfles die wij uitdelen één fles gedoneerd aan een schoolkind in Afrika. Voor de allerarmste kinderen waar op school geen water of goede sanitaire voorzieningen zijn en kinderen uit hun hand drinken, is een drinkfles een effectieve manier om ziektes en schooluitval te voorkomen. Join the Pipe is de eerste community van kraanwater drinkers met als droom een eerlijke verdeling van drinkwater in de wereld.