Onze maatschappelijke betrokkenheid

Voor Hermes | Partners is maatschappelijke betrokkenheid heel belangrijk. Wij vieren binnen onze organisatie successen, maar deze successen worden pas echt een succes als je dit kan delen met anderen. Dit doen we met mensen in de samenleving die het wat minder goed hebben getroffen qua (kans op) succes in hun leven, opleiding of carrière. Want van delen worden wij pas echt blij.

Care & Share Programma van Hermes | Partners

Het Care & Share Programma van Hermes | Partners draagt bij aan onze maatschappelijke betrokkenheid en zorgt ervoor dat wij vanuit een veilige basis delen wat wij hebben. Dit kan een collega van het Recruitment team zijn die tijd en kennis investeert in een sollicitatietraining van een vluchteling of een collega die sponsoring zoekt voor een sportteam. Het programma is opgezet om medewerkers vanuit intrinsieke motivatie iets te laten betekenen voor andere mensen of goede doelen.

MVO-Solid-Professionals

Tika Foundation: een toekomst voor (wees)kinderen in Nepal

Voor elke ‘persoon die wij blij maken met een nieuwe baan’ doen wij een donatie aan Tika Foundation, waar een kansarm kind in Nepal een half jaar van naar school kan. Tika Foundation is een stichting die de toekomst van vele Nepalese kinderen er een stuk rooskleuriger uit laat zien. Nepal is namelijk een prachtig land, maar het is ook een land waar guerrillastrijders jarenlang vochten tegen de regering. Het land is arm, het water is vervuild en de meeste scholen zijn slecht.

Investeren in onze eigen medewerkers als onderdeel van succes

Vitale medewerkers zijn gelukkigere en succesvollere medewerkers. We investeren als organisatie veel in de vitaliteit van haar medewerkers. Dit gebeurt onder andere door de inzet van vitaliteitscoach Paul Zwama van Instituut Voor Vitaal Ondernemen en de bootcamps in de gym in de achtertuin.  Of de maandelijkse yogalessen, de mogelijkheden voor de bedrijfshockey competitie of de Singelloop in Utrecht.

Het isFruitful Office logo  niet voldoende om alleen te investeren in sport, maar ook in voeding. Op het kantoor zorgen we ervoor dat het aan niets ontbreekt. Met in ieder geval fruit van Fruitful Office. Er is bewust gekozen voor deze organisatie vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid. Door o.a. de inzet van medewerkers met een chronische ziekte of handicap en hun aandacht voor het milieu. En in samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office voor elke geleverde fruitmand één fruitboom in Malawi, Afrika. Onze gezonde lunch op kantoor wordt verzorgd door de Buurtboer.

Ook kiest Hermes | Partners voor “eerlijke koffie”Logo-80-days-solid-professionals van 80 Days​80 Days is een bedrijf wat koffiebonen direct van lokale boeren in Nepal koopt. Op deze manier neemt 80 Days de tussenschakels uit de keten weg en krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor hun bonen. Hierdoor werken we mee aan betere leef en werkomstandigheden voor boeren in Nepal. De vele kopjes koffie die wij dagelijks wegdrinken zijn daardoor niet alleen “eerlijk”, maar ook heel erg lekker!

Zo vinden wij het ook belangrijk om de ontwikkeling van onze medewerkers op intellectueel gebied te stimuleren. Hermes | Partners biedt haar medewerkers een jaarlijks boekenbudget aan bij Youbedo. Medewerkers zoeken zelf boeken uit die hen inspireren of die zij nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling. Door bij YouBeDo een boek aan te schaffen steun je met 10% van je aankoopbedrag een goed doel naar keuze.

Hermes | Partners bedrijfsfietsen

Vanaf nu zie je ons in Utrecht fietsen op onze bedrijfsfietsen die zijn gemaakt door BrandBikes. De fietsen zorgen voor directe herkenbaarheid in het Utrechtse straatbeeld. De bedrijfsfietsen zullen worden ingezet voor afspraken in de buurt en voor het pendelen naar bijvoorbeeld de supermarkt. De fietsen zijn gepoedercoat in de PI Almere en de assemblage is gedaan door deelnemers van 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. Dit is een mooie manier om bij te dragen aan sociaal maatschappelijk projecten.

brandbikes-hermes-partners

Wat doet Hermes | Partners nog meer aan maatschappelijke betrokkenheid?

Succes in onze samenleving heeft ook een keerzijde. In deze tijd van vervuiling en global warming vinden wij het als Hermes | Partners belangrijk ook op dat vlak onze verantwoordelijkheid te nemen, zodat toekomstige generaties ook kans op succes hebben. Dit doen we door afval te scheiden, zoveel mogelijk paperless te werken, ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken en vaker voor fiets en/of OV te kiezen.