Terugkijken op de Inhousedag 9 mei

Op 9 mei 2019 was de tweede Inhousedag van Hermes | Partners bij ons op kantoor. Tijdens de inhousedag hebben wij verteld over de mogelijkheden binnen Hermes | Partners, over welke vacatures wij aanbieden in de financiële sector en over de optie om als IT-trainee of juist als IT-consultant aan de slag te gaan. Rebus-hermes-partners-inhousedag-9-meiOnze IT-consultants hebben tijdens de speeddates alle vragen beantwoord en hebben meer verteld over hun werkzaamheden bij de verschillende bedrijven in de financiële dienstverlening. Ook was er tijd voor een potje tafeltennis in het zonnetje en sloten wij de dag af met een gezellige borrel. Aan het einde van de dag hebben wij een JBL koptelefoon van Hermes | Partners verloot onder één van de aanwezige winnaars die het juiste antwoord hebben ingestuurd op de rebus.

Het programma

12.30 uur – 13.00 uur  –   Ontvangst
13.00 uur – 13.10 uur   –   Introductie Reem Armanious – Head of Sales & Recruitment Hermes | Partners
13.10  uur – 13.30 uur  –  IT-Consultants aan het woord
13.30 uur – 15.00 uur  –   IT-Game
15.00 uur – 15.15 uur  –   Pauze
15.15 uur – 15.45 uur  –  Gastspreker Stefan Alberto
15.45 uur – 16.45 uur  –   Kennismaking Talentmanager / Speeddate sessies consultants en recruiters
17.00 uur – …….   uur    –   Borrel

Sfeerimpressie van de dag

“Gezellig, goed gestructureerd en alles voelt als een toegevoegde waarde voor een dag als deze!”

“Ik heb een goede indruk gekregen van Hermes Partners, positief verrast! Organisatie was erg goed, veel verschillende leerzame en informatieve activiteiten op een informele manier!”

inhousedag-sfeer-hermes-partners2

IT-Consultants aan het woord

Onze IT-consultants gaven een presentatie waarin ze vertelden over de ontwikkelingen binnen AI. Ze hebben kort uitgelegd wat machine learning inhoudt en waarom dit zo interessant is voor een organisatie als Hermes | Partners. We hebben een AI Competence Center, waar verschillende machine learning problemen in worden opgelost. Daarnaast hebben de consultants in deze sessie de resultaten laten zien en hebben ze verteld hoe ze te werk gaan.

IT-Game van Hermes | Partners

Tijdens de Inhousedag hebben de deelnemers ook de IT-Game van Hermes | Partners gespeeld. In deze game ervaren Young Professionals hoe het is om onderdeel te zijn van een Management Team van een bank. Er moeten beslissingen worden gemaakt op het gebied van IT. Aan de hand van verschillende scenario’s moest er in groepjes worden nagedacht over de invloed van technologie op de gekozen KPI’s. Investeer je in FinTech of kies je voor een conservatievere strategie? Spelen Blockchain, AI en Big Data een leidende rol of laat jouw organisatie zich niet leiden door buzzwords en trends? Al deze dingen zijn ontdekt tijdens het spelen van deze game!

Gastspreker – Stefan Alberto van GarantiBank NV

Hermes InHouse-KJB_1848Stefan Alberto is 38 jaar en is Manager van het Business Intelligence & Integratie team. Hij woont samen met zijn vrouw Sandra, zoontje Thobin en kersverse dochter Elena in het mooie Leiden. Hij is na zijn studie Architectuur aan de TUDelft de IT ingerold en werkt al bijna 8 jaar in de financiële sector in diverse rollen. Sinds 1 jaar werkt hij bij GarantiBank NV om te helpen de organisatie te digitaliseren en meer data gedreven te maken.

Een kleine organisatie, zoals GarantiBank NV heeft haar eigen uitdagingen: Hoe voldoe je als kleine bank (250 man, waarvan 30 man IT) aan alle wet en regelgeving en blijf je daarnaast bij met alle nieuwe ontwikkelingen binnen het (data) landschap? Hoe houd je je team gemotiveerd met strakke deadlines en een flinke werkdruk? Hoe pas je de Agile manier van werken het meest efficiënt en effectief toe in een kleine organisatie? Tijdens zijn presentatie vertelde hij hier meer over.

En nu?

Wij houden contact met de deelnemers in verband met de mogelijkheden die wij voor ze hebben. Met de nog studerende deelnemers zullen wij het contact warm houden en natuurlijk helpen we ook heb graag met hun zoektocht naar de ideale baan. Daarnaast hebben we veel positieve reacties ontvangen. Kortom, het was een enorm geslaagde dag en we hopen jou graag te zien op onze volgende Inhousedag. Kom je liever langs voor een kop koffie bij ons op kantoor? Dat vinden wij natuurlijk ook leuk!

Meld je aan voor de volgende Inhousedag Of kom langs voor een kop koffie!