Ontbijtsessie 15 november 2018

Op donderdag 15 november 2018 werd alweer de 11e Ontbijtsessie georganiseerd. Deze ochtend ontmoetten we onze klanten in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amserdam. Er was een inspirerend ochtendprogramma samengesteld met een goed ontbijt, actuele onderwerpen en interessante sprekers. Jeroen Dijsselbloem was de hoofdspreker, daarnaast waren er drie interessante break-out sessies door auteur en spreeker Martijn Aslander, triatleet Marc Herremans en onze eigen AI-specialisten.

Hermes | Partners wil graag relaties en klanten met elkaar in contact brengen. Onder het genot van een lekker ontbijt kennis te delen en in gesprek te gaan over de uitdagingen in de financiële sector.

Jeroen Dijsselbloem als hoofdspreker 

Jeroen Dijsselbloem: voormalig minister van Financiën (tot 2017) en voormalig voorzitter van de Eurogroep (2018). Hij is een ervaren econoom en politicus die een aantal openbare functies heeft bekleed, waaronder die van adviseur van de Nederlandse minister van Landbouw (1996-1998). Ook was hij van 1993 tot 1996 beleidsmedewerker voor de PvdA  en gemeenteraadslid in Wageningen (1994-1997). Van 2000 tot en met 2012 was hij lid van de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement.

Break-out sessies tijdens de Ontbijtsessie

Na het plenaire gedeelte met Jeroen Dijsselbloem, boden we onze relaties de mogelijkheid om tussen 10.15-11.15 uur naar één van de volgende drie break-out sessies te gaan:

Martijn-Aslander-breakout-sessie-ontbijtsessie-2018Martijn Aslander – De effecten van kennisdeling en de netwerkeconomie op de financiële sector

Martijn Aslander is stand-up filosoof en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij is auteur en recentelijk is zijn nieuwste boek Hoe bouw je een Hunebed verschenen. Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.
De ‘nieuwe renaissance’, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottom-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen en oplossingen te vinden voor moeilijke vraagstukken.

Marc-Herremans- breakout-sessie-ontbijtsessie-2018Marc Herremans – Persoonlijk leiderschap: Doelen realiseren en omgaan met tegenslag

Marc Herremans is een van de bekendste Belgische triatleten die in een rolstoel deelneemt aan deze sport.
Nadat zijn vroegere jeugd in het teken stond van sport, kreeg Marc in 2002 tijdens een trainingskamp een ongeluk. De diagnose van de artsen, complete dwarslaesie met verlamming van borst tot tenen als gevolg. Hierdoor zag hij zijn grote droom in duigen vallen – 1e worden tijdens de Ironman triatlon van Hawaii. Marc besloot ondanks alles te vechten voor zijn 3 wensen op de Bucket list: het winnen van de Ironman van Hawaii, het rijden van de Crocodile Trophy en papa worden. Hij trainde harder dan ooit tevoren, besteedde dagelijks tijd aan zijn revalidatie en begon met de opstart van de To Walk Again foundation. In 2006 werd hij wereldkampioen Ironman triatlon.

Consultants-over-machine-learning-ontbijtsessie-2018Consultants Solid Professionals – De kansen, risico’s en ethische dilemma’s van machine learning

Casper RutjesViviënne Haring en Sophie Smits – Consultants Finance & Risk die zich toespitsen op machine learning binnen Artificial Intelligence in de dagelijkse werkzaamheden bij hun opdrachtgevers. Wanneer is machine learning ontstaan, waar staan we op dit moment en waarom is het juist nu zo populair? Wat zijn de praktische toepassingsmogelijkheden binnen de financiële sector? Een interactieve discussie over de risico’s en ethische dilemma’s van machine learning.

Sfeerimpressie

Ontbijtsessie 11 Ontbijtsessie 11

Het programma van de ontbijtsessie was:

08.00 – 09.00 uur: Ontvangt met koffie, thee en ontbijt in Muziekgebouw aan t IJ
09.00 – 10.00 uur: Gastspreker: Jeroen Dijsselbloem
10.00 – 10.15 uur: Koffie/thee pauze
10.15 – 11.15 uur: Break-out sessie (3 keuze mogelijkheden)
11.15 – 11.30 uur: Centrale afsluiting
11.30 – 12.00 uur: Proostmoment en uitloop

Interesse om de volgende ontbijtsessie bij te wonen?

Neem dan contact met ons op via 030-711 5778 of stuur een e-mail naar Elsemiek Ariëns.

Reviews van de ontbijtsessie:

‘Inspirerend, Gaaf, Actueel, Goud, Buitengewoon, Verrijkend, Energiek, Super’