Jelle Hockx

Jelle Hockx

Consultant Business & IT

There is nothing more deceptive than an obvious fact.

Ik werk hard aan…

Als IT-consultant word ik op projecten gezet die veelal binnen de bancaire- en verzekeringswereld liggen. Zo heb ik voor een grote verzekeraar meegebouwd aan een applicatie die extreem veel harde berekeningen doorvoert. Het is dan ook van belang dat er een goede code structuur staat en de nieuwste technieken gebruikt worden (denk bijvoorbeeld aan cloud computing). Precies deze twee zaken maken het leuk om aan nieuwe stukken van de applicatie te bouwen.

Naast het werk bij de klant, werk ik ook hard aan de opbouw van de consultancy tak van Hermes|Parners. Dit kan variëren van het helpen van de recruiters, tot het nadenken over innovatie. Een voorbeeld van het laatste, is de roadshow. Met de roadshow willen wij laten zien wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van machine learning ten opzichte van een traditionele aanpak. In de praktische zin betekent dit dat wij een wetenschappelijke artikel als case study hebben gebruikt en daarop voort hebben gebouwd.

Ik word blij van…

Jelle-Hockx-Consultant-Business-IT-Hermes-Partners1Dingen samen doen met vrienden en familie. Zo vind ik het heel erg tof om samen met mijn broertjes te trainen voor de Strong Viking Obstacle Run of om samen te komen met vrienden voor een hapje en/of drankje. Ik kan het ook waarderen dat de gesprekken af en toe de diepte in gaan onder het genot van een glas whisky. Ik word ook gelukkig van reizen. Als kwart kiwi, ligt mijn hart voornamelijk bij Nieuw-Zeeland. Familie opzoeken, daar een auto ombouwen tot mini campervan en vervolgens lekker cruisen. Een boekje lezen bij een ondergaande zon in misschien wel de meest mooie omgeving ter wereld. Heerlijk!
Met mijn technische achtergrond houd ik er van om af en toe wat te lezen over het vakgebied waarin ik ben afgestudeerd en om zelf dingen te bouwen. Ik ben bijvoorbeeld met de Arduino en Raspberry Pi aan de slag gegaan om mijn planten automatisch water te geven. Hopelijk gaan ze dan niet weer dood wanneer er weer een hete zomer voor de deur staat…

Terug naar team