Menselijke zoekmachine

07-11-18 / Esther van Gent

Hoewel ik ruim ervaring heb op het gebied van HR in de Logistieke branche, ben ik onlangs als Recruiter bij Hermes | Partners in een voor mij nieuwe wereld gestapt: de IT branche. Deze switch betekent dat ik veel nieuwe termen en concepten tegenkom op de werkvloer. Daarnaast besef ik hoe onmisbaar IT is geworden voor mijzelf als Recruiter. Ik voel me soms net een menselijke zoekmachine.

De IT sector groeit razendsnel en dat is te merken op de arbeidsmarkt. Er is veel vraag naar IT specialisten. Dit vormt een van de belangrijkste uitdagingen voor mij als Recruiter bij Hermes | Partners. Hoe vind ik de perfecte kandidaat voor die interessante vacature? Juist deze opgave verbindt mij aan de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IT, zoals de opkomst van Artificial Intelligence en Big Data.

Menselijke-zoekmachine-Esther-van-GentHet begint met searchen, bijvoorbeeld via LinkedIn. Online netwerken zoals LinkedIn en Magnet.me zijn bij uitstek voorbeelden van Big Data waar je als Recruiter dagelijks mee te maken hebt. Het gebruik van slimme filters, zoektermen en boolean operators helpt mij om geschikte professionals te vinden. De toepassing van Big Data is voor een Recruiter een vereiste voor een goede match tussen een kandidaat en een bedrijf.

Innovatie binnen Recruitment & IT

Innovatie op het gebied van IT is van groeiend belang voor zowel Recruitment als bedrijven en kandidaten. Het gebruik van Artificial Intelligence bijvoorbeeld, kan het realiseren van de juiste match sneller en gemakkelijker maken. Dit is gunstig voor zowel de kandidaat als het bedrijf en maakt het werk van Recruiters efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan een computer robot die kandidaten screent of afspraken met hen inplant.

Het koppelen van talent aan beschikbare banen en projecten is onlosmakelijk verbonden aan de sector die ik faciliteer: de IT sector. Als Recruiter ben ik in feite een menselijke zoekmachine; mijn zoekresultaten moeten aansluiten op mijn zoekopdracht. Het gebruik van informatie technologie en bijbehorende innovaties is dus een essentieel element in mijn werk en in het vervullen van de wensen van IT specialisten en bedrijven.

De toekomst van IT in het recruitmentproces

Ik ben benieuwd hoe het domein van de IT zich verder zal ontwikkelen en hoe ik dit als Recruiter in de toekomst zal gaan tegenkomen.

Groet Esther van Gent

DEF-Esther-van-Gent-Recruitment-Consultant-Hermes-Partners

Wil jij meer weten over de mogelijkheden bij Hermes | Partners als consultant? Of denk jij dat je goed past op onze vacature Young Professional Business & IT of Young Professional Development Engineer binnen het Traineeship Business & IT? Neem dan contact met me op.

Deel:

Terug naar blogs