Kennis over Data Science ophalen blijft belangrijk

29-10-18 / Yun Westebring

Eind september ben ik, als accountmanager, namens Hermes | Partners naar de Data bijeenkomst in Kempen geweest. Een middag georganiseerd door Brainport. Dit was een mooie gelegenheid om te horen hoe de markt van “Data” zich aan het ontwikkelen is. 

inspiratie-kennis-data-science

Inspirerende sprekers over Data Science

Er waren diverse sprekers. Docenten van de Fontys Hogeschool, JADS en medewerkers van QLF Brands. De Fontys Hogeschool gaf een kijkje in hoe hun opleiding inspeelt op de ontwikkeling van Data. Om zo de beste aansluiting te kunnen bieden op de behoefte van bedrijven. Zo heeft JADS een programma ontwikkeld voor studenten die na hun Bachelor en Master opleiding een verdieping willen maken in Data Science. Ze geven de studenten ook een platform om opdrachten uit te voeren voor het MKB.
QLF Brands liet zien hoe zij Data Science hebben doorgevoerd binnen hun organisatie. Maar ook welke data ze verzameld hebben om hun processen inzichtelijk te krijgen en tevens beheersbaar te houden. 

Weten wat Data Science kan opleveren voor klanten

Voor iemand die zelf in de praktijk niet iets met Data Science doet, was het erg goed te volgen in Jip en Janneke taal. Ik vond het erg fascinerend om nog meer te leren over wat Data Science concreet betekent en wat het kan opleveren voor bedrijven. Het was een geslaagde bijeenkomst. Ik heb met veel interessante mensen gesproken van veel verschillende, leuke bedrijven. 

Nog leuker is dat daar concreet twee afspraken uit zijn gekomen. Samen met mijn nieuwe collega, Kees Boogaard (Consultant Business & IT) ga ik naar beide afspraken. Om nader kennis te maken en te bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Want je weet tenslotte van tevoren nooit wat er uit zo’n nieuwe kennismaking kan voortvloeien. Ik ben zo blij dat ik naar dit evenement ben gegaan en ben enthousiast over de uitkomst van deze Data bijeenkomst. Ik kijk alweer uit naar het volgende event!

Yun Westebring
Accountmanager Hermes | Partners

Deel:

Terug naar blogs