Je bent wie je wordt…

20-05-18 / Reem Armanious

Daar lig ik dan op een strandbedje in de zon op Kaapverdië. Met het boek “Je bent wie je wordt” in mijn handen. Ik kreeg het enkele jaren geleden van een vriendin, nadat we spraken over of ik op mijn werk lekker in mijn vel zat. Ik wist destijds niet wat mijn eigen identiteit was. Wat mijn kernwaarden en kernkwaliteiten waren en wat mijn doel was in mijn carrière.

Tijdens ons gesprek constateerden we dat het eigenlijk best bizar was dat ik anderen advies gaf over een vervolgstap, maar zelf niet goed wist wat ik wilde. Hoe kan je anderen helpen hun identiteit te vinden, als je jezelf niet goed kent!

Nu een paar jaar later, zit ik goed op mijn plek als Accountmanager bij Hermes | Partners. In gesprek gaan met de klant en meedenken over hoe wij kunnen helpen. Om vervolgens samen tot een oplossing te komen. Dat is waar ik iedere dag energie uit haal. Het bewuster omgaan met mijn eigen carrière pad, gesprekken voeren met mensen in mijn omgeving en nadenken over de doelstellingen in mijn leven hebben ervoor gezorgd dat ik nu beter in mijn vel zit.

Als organisatie zijn we ook zoekende naar onze identiteit; wie zijn we en wat willen we uitdragen naar onze klanten en kandidaten? Hoe kunnen we onze kernwaarden; transparantie, betrokkenheid, daadkracht en vertrouwen goed overbrengen? Hoe kunnen we van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten en kandidaten. Waar ligt onze kracht en hoe kunnen we mensen met elkaar verbinden, want dat is immers hoe wij onze successen behalen. Het besef dat je je als organisatie moet blijven ontwikkelen om in te kunnen spelen op de veranderde behoeften van klanten, speelt hierbij een grote rol. Stilstaan is geen optie.

De zon gaat steeds feller schijnen, ik zet mijn zonnebril op en lees verder in mijn boek. Het boek omschrijft dat men zich niet kan verbinden met anderen voordat je met jezelf verbonden bent. Daar zit wat in. Is dit dan iets wat je helemaal alleen moet uitzoeken vraag ik me af? Zeker niet, je omgeving speelt hier juist een grote rol in!

Ga in gesprek met je omgeving, vraag hoe zij jou zien en wat jouw kracht is of welke valkuilen er volgens hen bestaan. Stel gewaagde doelen en denk na over de zin van je bestaan.Durf groter te denken en echt te luisteren naar jezelf. Jaag je dromen na en neem risico’s. Maak keuzes die voor jou belangrijk zijn.

Zo maak je verbinding met jezelf en met anderen. Op die manier kan je samen aan een mooiere toekomst bouwen. Dat is wat wij als organisatie ook willen bereiken!

Reem Armanious
Senior accountmanager

Deel:

Terug naar blogs