In gesprek met: Accountmanager Jelte

31-07-19

Jelte-Muller-accountmanager-Hermes-PartnersHi Jelte, zou je jezelf even kunnen voorstellen?

Ik ben Jelte Müller 27 jaar oud en geboren en getogen in het centrum van Utrecht. Ruim vier jaar geleden ben ik begonnen bij Solid Professionals als werkstudent. Mijn takenpakket varieerde van evenementen organiseren, het ondersteunen van sales en de vissenkom schoonmaken. Sinds 1,5 jaar werk ik met veel plezier 4 dagen per week bij Hermes | Partners. Daarnaast werk ik in de avonduren en op vrijdag samen met Aron in en aan onze eigen cafés in het centrum van Utrecht. Café Joost en Bar Josefien gaan open voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, afstudeerborrels en nog meer!

Hoe ziet voor jou een typische werk week eruit?

Mijn doel is om 5 à 6 afspraken per week te hebben. Ik probeer dus 2 à 3 dagen per week bij klanten en potentiële klanten te zijn. Met hen ga ik het gesprek aan om te kijken hoe wij kunnen bijdragen en samenwerken aan hun kennis- en capaciteitsproblemen. Ongeveer 1 dag in de week ben ik bezig met koude acquisitie om nieuwe afspraken in te plannen. De rest van de week ben ik samen met andere collega’s bezig om het Young Professional Programma te verbeteren op inhoudelijk vlak en op het gebied van ‘sociaal’ en betrokkenheid van de young professionals.

Wat zijn de grootste uitdagingen binnen jouw functie?

De grootste uitdaging is het in contact komen met nieuwe klanten. Dit is ook gelijk weer het leukste want als het lukt heb je echt iets bereikt!

Op welke manier sta je in contact met collega’s met andere functies?

Als accountmanager ben je een soort spin in het web. Je hebt continu contact met recruitment, talentmanagement en de klant. Jij bent verantwoordelijk dat dit allemaal soepel en goed verloopt. Binnen Hermes | Partners werken we nu met 3 recruiters, 2 accountmanagers en per 1 september 5 consultants. Dus het contact is persoonlijk en de lijntjes zijn kort.

Hoe ervaar je de werkdruk?

Ik vind de werkdruk relatief laag bij Hermes | Partners omdat je de vrijheid krijgt om alles zelf te plannen. Dit betekent dat je echt je eigen verantwoordelijkheid moet nemen want aan het einde van het jaar moet je wel je target hebben gehaald! Deze targets zijn haalbaar, maar wel ambitieus!

Hoe wordt jouw ontwikkeling binnen het bedrijf gestimuleerd?

Hermes | Partners is een platte organisatie waar iedereen alles eerlijk met elkaar bespreekt. Iedereen wordt overal bij betrokken en collega’s luisteren echt naar je. Omdat Hermes | Partners nog relatief klein is, is er veel mogelijk maar ook veel onzeker. Een vast traject waarop je kan doorgroeien is er niet, maar er zijn genoeg mogelijkheden zolang je hier maar zelf mee komt en doorzet! Heb je een goed plan? Dan krijg je alle ruimte om deze uit te voeren.

Hoe worden successen gevierd?

Succes worden bij Hermes | Partners groot gevierd! Bij elk behaald succes trekken we een fles bubbels open. Als we ons kwartaal of half jaar target halen, gaan we met z’n allen uiteten of een andere activiteit doen, zoals naar de vr-room.

Welk “bijzonder/leuk/gaaf” moment is je het meeste bijgebleven?

De afgelopen jaren heb ik binnen The Hup (waar Hermes | Partners onder valt) veel bijzondere en leuke momenten meegemaakt. Afgelopen donderdag hebben we nog met iedereen het 12,5-jarig bestaan gevierd met een Duits thema feest omdat we per 1 augustus een vestiging openen in Frankfurt! Maar het moment wat mij het beste bijblijft is de reis naar Marrakesh met 70 collega’s: een weekend lang feesten en een bijzondere stad bewonderen.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij net als Jelte ook werken als accountmanager bij Hermes | Partners? Dat kan! 

Bekijk hier de vacature!

 

Deel:

Terug naar blogs