Ik stap in een nieuwe wereld van Business en IT als Recruitment Consultant  

13-06-18 / Rosa Vroegindeweij

Na een geweldige tijd in Azië, waarin ik mij 4,5 maand alleen maar druk hoefde te maken of ik factor 20 of 30 zou kopen, was het weer tijd om aan de slag te gaan. Ik wist gelukkig dat ik weer terug mocht komen bij mijn baan als recruiter bij Solid Professionals Groep. Tijdens mijn reis heb ik daar zelfs nog op kunnen proosten met mijn manager. We kwamen elkaar toevallig tegen in Hanoi. Wat is de wereld dan klein! 

Terug in Nederland werd mij gevraagd of ik bij het zusterbedrijf  Hermes | Partners aan de slag wilde gaan. Dit is een jonge, innovatieve start-up dat bestaat uit een klein, ambitieus en vooral heel gezellig team. Ik kon daar als Recruitment Consultant voor Business & IT vacatures aan de slag. 

Niet alleen kan ik mijzelf daar meer ontwikkelen, ook heb ik meer invloed en impact op het laten groeien van deze nog jonge organisatie. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! Een kleine side note, ik hoef alleen maar de IT-wereld in te duiken. Maar daar ga ik volledig voor! 

Complexe ICT vraagstukken  

Ruim een maand verder ben ik er toch achter gekomen dat de IT-wereld knap lastig Team Hermes Partners Business & IT
is voor iemand die daar geen kennis van heeft. Het proces, de rollen en programmeertalen van bijvoorbeeld vacatures van Datawarehouse Specialist of Business Analyst Blockchain, het is soms voor mij allemaal nog één grote puzzel. Stukje voor stukje vallen de dingen meer op zijn plaats, maar het helemaal begrijpen heeft nog iets meer tijd nodig.
Het is een grote uitdaging! Maar ik houd van complexe vraagstukken en omdat IT’ers erg gewild zijn, doe ik extra mijn best om de juiste professionals te vinden die passen op de verschillende vacature-aanvragen die de accountmanagers van Hermes | Partners binnen krijgen.  


We zoeken trouwens nog een nieuwe accountmanager…interesse? 

Check de vacature voor Accountmanager bij Hermes Partners! 


Mijn werk als recruiter is zoveel meer dan de zoektocht naar kandidaten 

In de afgelopen maand heb ik onwijs veel leuke dingen gedaan en veel geleerd. Ik ben samen met mijn collega recruiter Stijn bij alle young professionals van ons Traineeship Business & IT op bezoek geweest. Gewoon bij hen op de werkvloer binnen de banken en verzekeraars, om meer te weten te komen wat zij inhoudelijk voor werk doen en in wat voor werkomgeving zij werken. Daardoor weet ik nu beter welk type kandidaten ik moet zoeken. Ook heb ik tijdens de Hermes | Partners borrel alle young professionals persoonlijk beter leren kennen onder het genot van een borrel en bitterballen!  

Campus Recruitment opstarten 

Naast de IT wereld verkennen heb ik ook afgesproken met mijn manager hoe ik Hermes | Partners wil laten groeien. Door het opzetten van ‘Campus Recruitment’ ga ik op zoek naar IT gerelateerde evenementen, universiteiten en hogescholen. Om met deze externe partijen te bekijken hoe wij de juiste studenten al vroegtijdig met ons als organisatie kunnen laten kennismaken. Hoe leuk dat ik deze taak op mij mag nemen! 

Veelzijdigheid aan mijn functie als Recruiter 

Innovatief is Hermes | Partners zeker, zo wordt de website onder de loep genomen en mag ons team zijn creatieve ei kwijt hoe we onze website gaan verbeteren. Ik mag bedenken hoe ik onze young professionals een geweldige ervaring geef tijdens de introductie middag. Waarin ik alle toeters en bellen uit de kast mag trekken. Als het maar een unieke ervaring achter laat. Ook ben ik met marketing aan het nadenken hoe we op een ludieke wijze kandidaten aan ons kunnen binden.  

Spijt van mijn keus om voor deze dynamische en innovatieve start-up te gaan werken heb ik zeker niet!

Groet Rosa

Rosa Vroegindeweij - Recruitment Consultant Hermes Partners

 

Deel:

Terug naar blogs