Dynamische tijden. Wat brengt de toekomst?

15-09-15 / Wim Meijer

Dynamische tijden, politiek en economisch. Griekenland is nog maar net uit het dagelijkse nieuws of in China keldert de beurs met tientallen procenten. De strijd in o.a. Syrië en Irak duurt voort – menselijke tragedies op het nieuws – het zorgt voor forse interne en externe politieke druk, zie wat er gebeurt in Duitsland als gevolg van de toename van het aantal vluchtelingen. En ga zo maar door…

De (Nederlandse) economie ontwikkelt positief, bedrijfswinsten verbeteren en de overheid gaat minder bezuinigen, huizen worden weer meer verkocht en de huizenprijzen stijgen; overwegend positief economisch nieuws. En ook de arbeidsmarkt ontwikkelt goed, er zijn meer vacatures en werkgevers zijn weer actief bezig met werving. Budgetten worden verhoogd voor het inhuren van specialisten en consultants!

Bij Hermes | Recruitment en Solid Professionals | Groep als geheel merken we dat de markt aantrekt; we groeien ongekend hard. Klanten komen veelvuldig met meervoudige aanvragen tegelijk… We zijn hard op zoek naar nieuw talent voor onze eigen organisatie om de groei bij te houden! Fantastische ontwikkeling.

En toch ben ik benieuwd hoe 2016 eruit gaat zien. Wat zijn de invloeden van bovenstaande of nieuwe dynamieken op het wereldtoneel, hoe robuust is de economische groei van Nederland, hoe gaat het volgend jaar met onze klanten uit de Financiële Sector?

Ik ben een optimist en denk dat 2016 voor Hermes | Recruitment en voor veel mensen en bedrijven een economisch goed jaar zal worden; genoeg signalen zijn positief en / of ontwikkelen positief. Maar toch ben ik ook waakzaam; medio 2008 dacht ik ook dat 2009 een topjaar zou worden… De markt is nu echt anders en de dynamieken verschillen eveneens, er zijn voldoende kansen. Maar toch denk ik, dat het goed is om scherp in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt om ons heen. Tegenover alle kansen en het positieve sentiment staan tendensen die we niet kunnen beïnvloeden, maar die wel grote invloed kunnen hebben op onze business en welvaart.

Wim Meijer
Partner

Deel:

Terug naar blogs