De eerste maand van Rayon en Sara

19-02-20 / Rayon Aquino, Sara Pouwels

Rayon en Sara zijn begin dit jaar tegelijkertijd begonnen bij Hermes | Partners. Rayon als Accountmanager en Sara als Recruitment Consultant. Zij interviewden elkaar over hoe ze zijn ontvangen en hoe ze het tot nu toe ervaren.

Nou Rayon, hoe heb jij jouw eerste maand ervaren?

Erg fijn! Het valt me op dat iedereen heel open, warm en behulpzaam is, waar ik veel energie van krijg. Hierdoor raak ik nog meer gemotiveerd om hard te werken en er vol voor te gaan! Maar Sara, jij bent natuurlijk samen met mij begonnen, maar dan als recruiter. Hoe heb jij je eerste maand ervaren?

Ik vind ook dat we warm zijn ontvangen. Zowel binnen Hermes | Partners als binnen The Hup. In het begin was het soms wat verwarrend met de verschillende onderdelen, maar dat wordt al snel duidelijk. Er zijn zoveel leuke en verschillende persoonlijkheden en iedereen is inderdaad erg behulpzaam. Hierdoor voelt het niet alsof we enkel onderdeel zijn van Hermes | Partners, maar ook onderdeel van moederbedrijf The Hup. De kennismakingslunch met de partners vond ik ook erg leuk. We hebben natuurlijk veel kennismakingsgesprekjes gehad, dat was soms wel wat intensief. Maar zoals gezegd, voelde ik mij echt heel welkom!

Waarom vind je het leuk om bij Hermes | Partners te werken Sara?

Ik vind ons team heel leuk! We zijn een klein team en daardoor leer je elkaar snel kennen. Ook hebben we veel humor. Alhoewel we dat waarschijnlijk vooral zelf vinden. We hebben ambitie en daardoor is iedereen erg gemotiveerd. Ik vind de doelgroep waarmee we werken ook leuk. De Young Professionals met veel energie en een frisse blik. En jij Rayon, als accountmanager, wat vind jij tot nu het leukst?

Ik werk nu 6 jaar in de financiële sector en ook in mijn nieuwe rol als accountmanager ben ik dagelijks met de financiële sector bezig maar dan op het gebied van Business & IT. De omgeving voelt vertrouwd maar vakinhoudelijk is het voor mij nieuw. Wat ik heel fijn vind van Hermes | Partners, is het vertrouwen en de vrijheid die je al in een vroeg stadium krijgt. Er zit niemand strak bovenop  waardoor ik zelfstandig te werk kan gaan. Hierdoor kan ik mijn dag zo effectief mogelijk indelen en  lekker hard werken. Deze manier van werken past erg goed bij mij en ik zie dat het ook goed werkt voor de rest van het team. Iedereen werkt hard en is gemotiveerd om gezamenlijke doelen te realiseren. Er wordt ook erg veel met elkaar gelachen en dat maakt het extra leuk.

En welke verschillen zie je nou tussen jouw oude rol als bankier en jouw nieuwe rol als accountmanager?

Leuke vraag! Als bankier was ik een adviseur die tegenover mijn klanten zat, maar in mijn rol als accountmanager zit ik juist meer naast mijn klanten. Dat betekent dat ik actief met mijn klanten meedenk om duurzame Business & IT oplossingen te verzinnen en in verschillende fases met mijn klanten in gesprek ben. Ik kom dus niet alleen in beeld op het moment dat er een specifieke behoefte is. Ik ben altijd in gesprek met mijn klanten om ook toekomstige uitdagingen en verwachtingen helder te hebben. Een ander groot verschil is natuurlijk, zoals ik eerder zei, het vakinhoudelijke. In mijn vorige rol adviseerde ik o.a. over financiële producten als beleggingen, verzekeringen en (hypotheek) leningen. Nu adviseer ik vooral op het gebied van mensen, business en IT. Ik merk dat het uiteindelijk mensenwerk is. De mens achter onze dienst is erg belangrijk! Daarmee bedoel ik natuurlijk zowel onze kandidaten als een ieder die bij Hermes | Partners werkt. Bij jou? Jij bent recruiter, wat valt jou het meest op bij jouw functie?

Wat mij het meest opvalt, is dat de doelgroep waarmee wij werken erg gewild is. Daarom is het belangrijk dat wij het verschil maken. Wat Young professionals tot nu toe terugkoppelen is dat Hermes | Partners een persoonlijke benadering heeft en dat we echt met de ze meedenken. Dit is vaak een reden waarom Young Professionals voor ons kiezen. Dat is zeker iets wat ik ga meenemen in mijn werk en gesprekken. Het zijn starters die het fijn vinden om een stukje begeleiding te hebben. Ik denk dat het erg mooi is dat wij ze dat kunnen bieden.

Dat valt mij inderdaad ook op. Bij Hermes | Partners is het écht persoonlijk en wordt er actief geluisterd. Dit zie je terug in de op maat gerichte oplossingen die wij bieden. Ook krijgen alle medewerkers de vrijheid om zelf een manier van werken te bepalen waar zij zich prettig bij voelen. Vanaf moment één ben je vrij om je collega’s feedback te geven en daar wordt ook echt wat mee  gedaan. Als het gaat om luisteren in een gesprek, kun je geneigd zijn om het antwoord in te vullen. Hierdoor luister je minder actief. Ik probeer zonder aannames onze gesprekken in te gaan en actief te luisteren. Dit krijgen we ook terug als feedback van onze klanten dus dat bevestigt dat we het goed doen en dat is heel fijn!

Oké Rayon, en wat zijn jouw ambities binnen Hermes | Partners?

Mijn ambitie binnen Hermes | Partners is in ieder geval elke dag een beetje beter te worden in mijn rol als accountmanager. Daarnaast wil ik het team naar een hoger niveau tillen in een leiderschapspositie. Ook wil ik zoveel mogelijk impact maken door veel blije klanten en collega’s te hebben, een bijzondere bijdrage  leveren aan de groei van Hermes | Partners en vooral ook veel plezier hebben. En jij dan Sara?

Ik wil mezelf ontwikkelen tot een goede gesprekspartner die de Young Professionals erg blij maakt! Dit samen met veel werkplezier binnen Hermes | Partners.

Wil jij ook werken bij Hermes | Partners? Bekijk hier onze vacatures!

Sara-en-Rayon-KJB_7380-low res

Deel:

Terug naar blogs