“Wat ben je toch een ontzettende F”

18-05-18 / Mireille Hulzebos

Een tenenkrommende uitspraak voor elke MBTI -trainer, want MBTI gaat niet over wat je bent, maar over wat je voorkeuren zijn. Toch krijg ik die uitspraak regelmatig naar mijn hoofd geslingerd. En ergens klopt het wel, want ik laat mij in mijn beslissingen meer leiden door wat mijn gevoel mij in geeft, dan door logica en rede. Dit laatste wordt veelal ingezet door mensen met een voorkeur voor T (Thinking).

MBTI kan binnen een organisatie iets betekenen voor individuen, maar ook helpen om beter met elkaar samen te werken. Door elkaars voorkeuren te ontdekken, leer je beter begrijpen waarom mensen op een bepaalde manier reageren of werken.

Deadline

Zo heeft iedereen verschillende voorkeuren voor bijvoorbeeld de manier van werken. De één werkt gestructureerd en heeft ruim voor de deadline klaar wat klaar moet zijn. Dit zijn met name de mensen met een voorkeur voor J (Judging). De personen met een voorkeur voor P (Perceiving) stellen dit vaak uit tot het laatste moment en gedijen hier ook goed op. De deadline voor dit stuk is over 3 uur, dus je mag zelf invullen waar je denkt dat mijn voorkeur ligt. 😉

MBTI gaat over 4 dimensies, dus er zijn er nog twee over.

MBTI - Blog over MBTI door Talentmanager Mireille Hulzebos

Energie

De eerste dimensie gaat over de vraag: “Waar haal je je energie vandaan?”, en zet E (Extraversion) tegenover I (Introversion). Let op; dit gaat niet over hoe extrovert of introvert je bent, maar wel over de vraag hoe je je batterij aan het einde van de dag weer oplaadt. Krijg je energie van andere mensen om je heen of ben je graag even een half uurtje alleen met je gedachten?
En hoewel ik bijvoorbeeld prima een dag kan thuiswerken, ben ik de volgende dag toch altijd blij dat ik kletsende collega’s om me heen heb. Eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik denk dat mijn collega’s het ook wel eens lekker rustig vinden als ik een thuiswerkdag heb. Zonder mijn afleidende geluiden en verhalen.

Informatie

Dan heb je nog de dimensies N (Intuition) en S (Sensing): Hoe verzamel en deel je informatie?
Je kent ze wel, brainstormsessies; overleggen waarin steeds weer nieuwe en wilde ideeën worden bedacht en waarvan het de bedoeling is dat deze ideeën aan het eind omgezet worden in concrete acties. Als je weet van je collega welke van de twee de voorkeur heeft, dan weet je ook in welk deel van de brainstorm je ze in kunt zetten, om zoveel mogelijk uit hun potentie te halen.

Natuurlijke voorkeur

Overigens worden we allemaal geboren met de 8 voorkeuren, maar zijn er 4 die jouw natuurlijke voorkeur hebben. Dit betekent niet dat je de overige 4 voorkeuren niet in kunt zetten.
Als je immers blijft oefenen, kun je jezelf nieuwe dingen aanleren.

Zo probeer ik mezelf al een tijdje planmatiger te laten werken. Lijstjes en planningen maken lukt inmiddels! Om me ook écht aan die planning te houden, lukt me nog niet altijd. Getuige deze blog en mijn collega die mij (gelukkig) elke dag vroeg of ik ik mijn verhaal al af had.

Maar hé, er moet iets te leren blijven, toch?

Mireille Hulzebos
Oud collega Talentmanager en Recruitment Consultant

Deel:

Terug naar blogs