Aaron de Jong – Business IT Consultant bij a.s.r. verzekeringen

19-11-19

“De training heeft mij geholpen om extra stappen te zetten binnen het bedrijf”

Kan je wat vertellen over jezelf en je achtergrond qua studie?

Ik ben Aaron de Jong, 24 jaar en ik kom uit Huizen. Ik ben na de HAVO naar het HBO gegaan, daar heb ik Information Engineer gestudeerd. In het derde jaar van de studie kon ik kiezen of ik software engineer wilde worden of dat ik meer de business of consultant kant op wilde gaan. Ik heb toen gekozen voor de consultant kant, namelijk BIM (Business IT Management)Dit sluit mooi aan op mijn functie van Business IT Consultant bij a.s.rverzekeringen. Ik werk in het Claims team bij de afdeling Informatiemanagement voor Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben hier al een jaar geleden gestart. Ik ben door een van de recruiters benaderd via LinkedIn. Op het moment dat ik afgestudeerd was, heb ik even twee weken gewacht. Daarna heb ik mijn LinkedIn profiel op beschikbaar gezet. Zeg maar, mijn Tindersite helemaal opengezet. Ik kreeg veel berichten van verschillende mensen of ik langs wilde komen. In totaal ben ik bij drie of vier bedrijven langs geweest, maar uiteindelijk heb ik voor Hermes | Partners gekozen.    

Waarom heb je uiteindelijk voor Hermes | Partners gekozen?

Ik had al een aantal bedrijven weggestreept. Hermes | Partners bleef daarna over, samen met een ander IT Consultancy bedrijf. Hermes | Partners bood grote partijen, zoals a.s.r. verzekeringen en ABN AMRO. Maar wat mij het meeste aantrok, was het uitgangspunt dat je na twee jaar intern gaat. Ik vind het belangrijk om bij een bedrijf te blijven en daar te groeien en te leren. Ik vind het ook heel fijn dat Hermes | Partners een Young Professional programma aanbiedt. Dit is voor mij ook meteen de meerwaarde om het via jullie aan te gaan. Je krijgt ondersteuning en je staat er niet alleen voor.  

Er was wel een kleine twijfel. Deze lag niet zo zeer bij het bedrijf zelf, maar meer op het feit dat ik een keuze moest maken over mijn toekomst, namelijk over mijn echte baanDit is natuurlijk meer dan een simpele beslissing. En ik vond het lastig om te beslissen over het in zee gaan met een tussenpartij. Ik was heel benieuwd wat ik hiervan zou merken. Moet ik er veel voor inleveren en wat krijg ik ervoor terug? Wat zijn de kleine lettertjes? Uiteindelijk heeft een van de recruiters mij duidelijk uitgelegd wat het allemaal inhoudtBijvoorbeeld dat je niks hoeft in te leveren en je wordt ook niet mogelijk ergens anders geplaatst. Het is gewoon echt de bedoeling om bij a.s.r. verzekeringen te werken, maar dan met ondersteuning van Hermes | PartnersHet idee dat ik daar goed zou zitten, was voor mij doorslaggevend. 

Hoe is je ervaring tot nu toe?

In het afgelopen jaar heb ik niet echt problemen gehad. Maar het is wel altijd fijn dat Liekemijn talentmanager, elke maand langskomt en de mogelijkheid biedt om je hart te luchten. Deze gesprekken zijn altijd informeel en leuk! Ze vraagt door waar je zelf eigenlijk al was gestopt met antwoorden, waardoor je dieper gaat nadenken over bepaalde zaken. Dat vind ik fijn aan een talentmanager. Je merkt echt dat je gewoon een tussenpartij hebt. Het voelt niet als extra en je kan gewoon je ding doen, want het is niet zo dat jullie elke week op de stoep staan. Het heeft de juiste verhoudingen.Ik heb uiteindelijk de juiste keuze gemaakt. Als ze het over een jaar opnieuw vragen, dan zou ik het zo nog een keer doen.  

Wat vond je van de verschillende trainingen die je hebt gevolgd en zie je resultaten in je ontwikkeling?

Er waren meerdere trainingen. De ene was meer toepasbaar dan de andere. Zo hadden we bijvoorbeeld SQLeen Banking Game en personal branding. De leukste vond ik de trainingen zoals MBTI, personal branding, waarbij ik werd uitgedaagd om na te denken over mijn eigen softskills. Dit zijn dingen die je toepasbaar maakt binnen een bedrijf. Je leert dat ook wel enigszins op de werkvloer, maar de training heeft mij geholpen om extra stappen te zetten binnen het bedrijf. Hierdoor ben ik anderen en mezelf beter gaan begrijpen.  

Hoe zou je het traineeship van Hermes | Partners omschrijven aan mensen die het niet kennen?

Bij een traineeship had ik zelf het idee dat je een soort stage aan zou gaan. Je bent natuurlijk nog steeds een junior Consultant die ingewerkt moet worden binnen a.s.r., zoals ieder ander, maar dit is wel een zelfstandige functie. Bij hettraineeship van Hermes | Partners word je echt als consultant neergezet en niet als een stagiair. Je bent dus een specialist, maar ondertussen krijg je de extraatjes vanuit Hermes. Zo zou ik het uitleggen. Je moet je niet laten afschrikken door het label traineeshipwant je bent echt een volwaardig collega. Ik zou het traineeship dan ook aan iedereen aanraden.  

Je bent heel positief, maar als je kritisch mag zijn, heb je dan nog tips voor ons?

Ik had met mijn pitch een tip gegeven. En dat was dat de focus voornamelijk richten op de softskills. Ik vind dat persoonlijk zelf fijner, aangezien de hardskills opgedaan worden op de werkvloer, of al tijdens mijn studie. Ik zou dus gewoon een optie maken, zodat mensen die de behoefte hebben om deze training te volgen dit wel kunnen doen.

Terug naar reviews   

Deel: