Aangaan van verbindingen

22-05-18 / Hans van Doesburg

Als kleine partij zonder al te veel naamsbekendheid, is het nog weleens knokken om ergens binnen te komen. Er zijn al veel partijen zoals wij, die ongeveer hetzelfde doen. Nu vinden wij natuurlijk dat we het écht anders doen dan andere partijen. Dat geloof ik ook echt. We proberen echt verbinding te zoeken met onze relaties om te kijken hoe we hen kunnen helpen. Maar ja, hoe breng je over dat je oprecht probeert mee te denken en niet alleen maar voor je eigen belang gaat. Aan de andere kant het spanningsveld intern: proberen we echt mee te denken of denken we toch vooral aan ons eigen belang.

Hermes | Partner als Secure Base organisatie

Belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven en ook kwetsbaar te durven zijn. Als organisatie zijn we bezig om een secure base organisatie te worden. ‘Een Secure Base organisatie is een organisatie die een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg geeft. Die tegelijkertijd inspireert en de energie levert om de omgeving te gaan onderzoeken, risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan’.

Een heel mooi doel om intern naar te streven, maar hoe geef je daarvan ook iets door naar de relaties om je heen? Dat is een zoektocht. Binnen het secure base gedachtegoed is kwetsbaarheid een onderdeel. Waarin iemand de eerste stap moet zetten. Dat is spannend en vaak buiten je comfortzone. Vaak levert het mooiere gesprekken en verrassendere resultaten op dan je van tevoren had kunnen voorzien. Ik probeer het zelf ook in m’n klantgesprekken.

Wil je weten hoe? Feel free to ask!

Hans van Doesburg
Partner

Deel:

Terug naar blogs